Бодибилдинг и кръвно налягане – жизненоважни съвети, които трябва да знаете!

By | септември 9, 2021

Кръвното налягане се определя като силата, която кръвта упражнява върху стените на кръвоносните съдове в тялото ви. Използва се като измервателен инструмент за определяне на сърдечно -съдовото и кръвоносното здраве. Високото кръвно налягане може да доведе до сърдечни заболявания и други състояния. Високото кръвно налягане се причинява от различни фактори, включително диета, тегло, генетика, ежедневни стресови фактори и ниво на физическа активност.

Културистите и атлетите са особено податливи на високо кръвно налягане или хипертония. Що се отнася до изпомпването на кръв, сърцето и кръвоносните съдове не могат да направят разлика между 300-килограмов мускулест мъж и 300-килограмов затлъстял мъж-това е много допълнителна работа в края на краищата. Диетата също влиза в игра. Културистите консумират големи количества калории всеки ден, включително високи нива на мазнини, които допринасят за високото кръвно налягане. Вдигането на изключително тежки тежести също допринася за по -високо кръвно налягане.

Готови ли сте да се потопите в подобряването на собственото си кръвно налягане? На първо място, трябва да измерите кръвното си налягане. Що се отнася до конкретните цифри: 120/80 се смятаха за нормални, но наскоро някои лекари го намалиха малко. Хората, които са в най -добра физическа форма, ще имат по -ниски сърдечни удари в минута, което е нещо между по -ниските 40 -те и 50 -те. Някои смятат това за признак на добро кръвно налягане, но това не винаги е така. Някои хора смятат, че честото упражнение ще укрепи сърцето и по този начин ще понижи кръвното налягане. Но това също не винаги е така. Силното сърце не винаги означава, че няма опасност от високо кръвно налягане. Много културисти имат високи показания и не го знаят. Разгледайте някои от най -добрите професионални и любители културисти. Дори и в покой лицата им обикновено са червени от цвекло.

Да речем, че тествате по -високо. Тези 160/80 биха се считали за „червената зона“ във връзка с високото кръвно налягане – кръвта, преминаваща с по -голямо налягане/сила, се простира в стените на кръвоносните съдове. Първото четене би било по -скоро притеснение за лекар. Няма идеално четиво, тъй като всички сме различни. Семейната история, психическият стрес, употребата на напитки/наркотици, теглото и други фактори оказват влияние. Високото кръвно налягане е доста лесно да се контролира с лекарства в наши дни. Каквото и да четете, обръщането на внимание на кръвното Ви налягане е един от начините да Ви гарантираме дълъг и здравословен живот. Не чакайте – вземете теста днес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *