Здраве и фитнес – Три съвета за хранене за по -добър сън през нощта

By | септември 7, 2021

Ако искате да оптимизирате здравето си, сънят е задължителен. Сънят ще направи много, от ускоряване на метаболизма ви в покой, до даване на по -голям контрол върху апетита ви, за да ви осигури енергия да се справите с деня. Той може също да ви помогне да предотвратите здравословни състояния като депресия, диабет тип 2 и дори сърдечни заболявания.

Въпреки това, много хора все още не получават необходимия сън всяка вечер.

За щастие има начини да се заобиколи това. Има някои храни, които можете да ядете, за да подобрите здравето си и да гарантирате, че спите навреме и спите здраво, когато го правите.

Ето три съвета за хранене, които трябва да имате предвид …

1. Избягвайте въглехидратите. Много хора избягват въглехидратите напълно преди лягане, защото вярват, че консумирането на въглехидрати ще увеличи телесните мазнини. Ако ги планирате като част от деня си, това не е така. Просто не забравяйте да изберете въглехидратен комплекс, който се намира естествено и съдържа възможно най -малко захар. Сложните въглехидрати помагат за поддържане на стабилни нива на кръвната Ви захар.

Например, малка купа овесени ядки е идеалното хранене преди лягане. Тези въглехидрати причиняват отделянето на серотонин в тялото ви, което може да ви помогне да се чувствате по -спокойни и сънливи.

2. Пазете се от мазнините. Това, на което трябва да внимавате, е приемът на мазнини с храната. Яденето на твърде много хранителни мазнини преди лягане е проблематично, тъй като може да удължи храносмилателния процес и да ви държи будни, тъй като кръвта се втурва към стомаха ви.

Не искате да ядете през първите няколко часа, тъй като това може да повлияе на качеството на съня, който получавате. Приемът на мазнини при това хранене трябва да бъде около 5 до 7 грама или по -малко.

3. Яжте храни, богати на триптофан. И накрая, една аминокиселина, която искате да включите като част от храненето си преди лягане, ако е възможно, е триптофан. Тази аминокиселина ще ви накара да се почувствате сънливи и може също да предизвика чувство на спокойствие.

Храните, които са отличен източник на тази аминокиселина, включват:

  • Лешник,

  • семена,

  • Турция,

  • овес,

  • боб,

  • леща,

както и яйца. Това е една от причините, поради които често се чувствате сънливи след празнични ястия с пуйка – триптофанът наводнява вашата система.

Ето три съвета за бързо хранене, които трябва да имате предвид, преди да си легнете вечер. Яжте разумно преди лягане и скоро ще можете да спите спокойно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *