Информация за кето диета – опасна ли е тази диета за вашето здраве?

By | юли 19, 2021

Кето диетата, наричана понякога кето диета, е начин за естествено отслабване без диети, глад или хапчета. Вместо да ядете изцяло естествени храни, вие ще ядете по-малки въглехидрати с по-високо съдържание на фибри и ще добавите постно протеин към храната си. Яденето на повече протеини ви помага да се чувствате по-дълго време сити, защото компенсира липсата на въглехидрати във вашата диета. Това ви позволява да отслабнете, да се чувствате по-здрави и да живеете по-добре.

Докато кето диетата не ви позволява да ядете твърде много, тя силно ограничава количеството въглехидрати, които ви е позволено да ядете. Също така нямате право да ядете картофи, ориз, хляб или други преработени и рафинирани храни от всякакъв вид. Докато кето диетата може да звучи налудничаво за някои хора, мнозина съобщават за повишена енергия, повишена сила, подобрена издръжливост, по-добро храносмилане, по-чиста кожа и много повече, като премахват такива лоши храни от диетата си. Като консумират по-естествени, здравословни храни, много от тях отслабват и подобряват качеството си на живот.

Причината, поради която повечето хора избират кетогенната диета, е, че тя е с ниско съдържание на въглехидрати, с високо съдържание на протеини и кето диета план за начинаещи. Тази диета има много предимства, поради което стана толкова популярна през последните няколко години. Той не само помага за отслабването, но и може да подобри много здравословни състояния. По-специално, известно е, че кетоните понижават LDL холестерола и повишават добрия тип HDL холестерол. Чрез увеличаване на количеството HDL в кръвта, вие намалявате риска от сърдечни заболявания. Тъй като холестеролът се счита за лоша мазнина, кетоните също могат да намалят усвояването на мазнини от храната, като по този начин предотвратяват сърдечните заболявания.

Една от най-популярните храни, използвани с кетогенната диета, е сиренето. Яйцата са добре, въпреки че някои хора използват крема сирене за тази цел. Можете да ядете яйца всеки ден, ако желаете, стига да използвате други здравословни алтернативи като крема сирене. Можете да добавите малко количество масло или крема сирене към яйцата си, за да изглеждат по-скоро като истинските неща.

Ако мислите по този начин план за отслабване Нездравословно е, права си. Все още обаче не трябва да го изключвате напълно. Въпреки че кетогенната диета може да изглежда лоша за вас, тя има някои здравословни ползи. Например, кетогенните диети ви позволяват да изгаряте много повече мазнини от другите диети с ниско съдържание на въглехидрати. Това ви позволява да достигнете идеалното си тегло много по-бързо от другите нисковъглехидратни диети.

Една от причините да проверите кетогенната диета е за цялото изгаряне на мазнини и загуба на тегло, което може да осигури. Тази диета включва предимно ядене на мазнини и протеини. Тази диета изисква значително да увеличите приема на протеини, което ви кара да изгаряте много мазнини. Също така ще премахвате големи количества въглехидрати от диетата си, което ще ви накара да достигнете или поддържате идеалното си тегло. Ако искате да отслабнете с няколко килограма и се опитвате с диети с ниско съдържание на въглехидрати, тази диета е за вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *