Кайенски пипер и здраве на сърцето – Кайенът лечение на сърдечни заболявания?

By | януари 31, 2021

Кайенският пипер е една от най-мощните и полезни билки, познати на човека, но за съжаление малко хора знаят за неговата ефективност. Кайенският пипер и здравето на сърцето трябва да са синоним на всеки със сърдечни заболявания или сърдечно-съдови проблеми, но не е така. Поради силата и мощта на Биг Фарма и нечестивия й съюз с правителството на Съединените щати, много американци не знаят за естествените билки, които могат значително да подобрят здравето на сърцето.

„Ако това е вярно, защо масите не са чували за това?“ можеш да питаш Това е справедлив въпрос. С една дума, пари. Буквално милиарди долари са похарчени за милиарди долари в грижи за сърдечни заболявания и изследвания на фармацевтични лекарства, които се борят с холестерола.

Всъщност лекарството номер едно в САЩ е Lipitor, което очевидно се продава за понижаване на холестерола и следователно за намаляване на сърдечните заболявания. Кайен може да премахне всичко това и затова лечебното заведение не иска хората да знаят за това.

Но преди да обсъдим ползите от лют червен пипер и здравето на сърцето, нека разгледаме резултата от милиардите хора, „инвестирани“ в подобряване на сърдечните заболявания, ако има основен критерий, по който трябва да се оценява държавните и медицинските институционални разходи. трябва да се основава на резултатите.

Сърдечните заболявания са най-големият убиец във Великобритания, според доклад на Би Би Си от 25 май 2006 г. Национална сърдечна фондация, отвъд езерото в Съединените щати, „Ишемичната болест на сърцето е най-голямата причина за смърт както за мъжете, така и за жените в САЩ, засенчвайки всички други причини, включително рак и белодробни заболявания. Повече от 479 000 американци умират от коронарна болест на сърцето всяка година.“

Очевидно липсва настоящият алопатичен (традиционна западна медицина) подход.

Нечестивото споразумение между правителството, фармацевтичните интереси и институционалната медицина, със силното си финансово въздействие, обхваща почти всяка сфера на обществото. Хомеопатичното лекарство не само се осмива, преследва и дори криминализира, докато алопатичното лекарство се обожествява като единственият път към здравето.

В действителност най-доброто съчетаване на алопатични и хомеопатични интервенции би било идеално, но за да се случи това, резултатите трябва да вземат окончателното решение за ефективността на интервенцията, а не корпоративни и държавни интереси.

Обща информация

И така, какво е кайен? Вероятно знаете името му като мощна подправка, често използвана в готвенето, но стойността му далеч надхвърля кулинарната употреба. Това е невероятно растение.

Известен още като африкански червен пипер, американски червен пипер, испански пипер, това е висококвалифицирана билка. червен пипери птичи пипер. Кайенът е получен от две сродни растения. Особено американският сорт (Поне червен пипер) Различен от африканските си колеги, африкански отвор кайен (Capsicum fastigiatum) и двете са много полезни за човека. Африканските чушки с птичи очи са най-остри с малки, жълтеникаво-червени шушулки; Американският сорт се отличава със своите тревни растения и по-големи плодове или шушулки.

Хранителната стойност на Cayenne разбира се е известна, но реалната му стойност е като лечебна и хранителна билка. Медицинската му употреба включва рани, сърдечни заболявания, инфаркти, сърдечни проблеми като цяло, язви, задръствания, настинки, студени тръпки, белодробни кръвоизливи, невралгия, лумбаго, кървене, хемороиди, високо и ниско кръвно налягане, лошо храносмилане и бъбречни и свързани проблеми. (Това в никакъв случай не е изчерпателен списък на ефикасността на билката.)

Cayenne е стимулант и следователно активатор, носител и подчертаващо средство за други билки. И все пак може и трябва да се използва самостоятелно. Нека сега обсъдим някои от тези спомагателни употреби, преди да поговорим задълбочено за лют червен пипер и здравето на сърцето.

Противогъбичните свойства на лют червен пипер са осезаеми въпреки че това не е основната полза за здравето. В някои проучвания е доказано, че е активен срещу колектотрих и фомопсис, и двата от които са гъбични патогени. Тези важни гъбични патогени засягат ягодите и други плодове и не са пряко свързани с хората.

Ползите от имунната система от червен пипер обаче представляват интерес за изследователите. Понастоящем тя се изучава от много компании за хранителни добавки за терапевтичните и хранителни ползи. Ако искате естествена противогъбична помощ, чесънът е предпочитан пред лют червен пипер пред чесъна, който отдавна е известен със своите противогъбични свойства. (В Русия отдавна се нарича „руски пеницилин“.)

Ползи за здравето на лют червен пипер

Червеният пипер увеличава метаболизма, като незабавно влияе върху венозната структура. Забележително е с веднага Ефекти върху кръвоносната система, като помага да се коригира кръвното налягане до нормални нива, като се хранят жизненоважни елементи в клетъчната структура на капилярите, съдовете, артериите. Да, червеният пипер определено е едно от основните приложения при високо кръвно налягане, но прочиства и артериите.

Също така стимулира перисталтичното движение на червата и подпомага асимилацията и елиминирането. Приет вътрешно, той затопля тялото и дори някои билки са били използвани от лекарите за подпомагане при тежки измръзвания, тъй като червеният пипер не само улеснява заздравяването на месото, но и помага за възстановяването на тъканите.

Въпреки топлия си вкус, той е идеален за възстановяване на стомашната тъкан, тъй като всъщност улеснява бързото зарастване на стомашни и чревни язви. Червеният пипер за язви не е нещо, за което мнозина биха се сетили поради естественото си качество, но авторът може да свидетелства за този аспект на тази прекрасна билка.

Драматични ефекти

Известният естествен билкар д-р. Джон Кристофър беше жестоко преследван от правителството, докато помагаше на пациентите да лекуват рак, сърдечни заболявания, плеврит, туберкулоза, безплодие, ревматизъм, левкемия и други заболявания. Една от най-големите истории в дългата му кариера беше как може да спре мигновено инфаркт, ако може да изпие чаша топла червена вода на пациента. В неговите трудове „Чаена лъжичка червен пипер трябва да спаси пациента от инфаркт“. Казах.

(Въпреки че това не е пряко свързано със здравето на сърцето, вътрешното кървене, ако пациентът може да изпие допълнителна чаша топла вода с люти чушки, д-р Кристофър казва, „Кървенето спира до 10.“)

Може би сега можете да разберете защо лютите чушки се считат за „чудо растение“. С повече от 700 000 американци, които получават инсулт всяка година и близо половин милион умират от сърдечни заболявания, здравословното лекарство за сърце е толкова близо, колкото и местният хранителен магазин. Напитката за детоксикация Cayenne, приета религиозно, значително ще подобри здравето на сърцето и венозната ви структура.

Странични ефекти на лют червен пипер

Какво странични ефекти на червения пипер? Какви са недостатъците? Е, вкусът е абсолютно лют. Пиенето на това, което авторът нарича кайенска напитка за детоксикация, не е за хора със слаби сърца (втора мисъл, мисля!). Когато лютата чушка започне да пие напитката за детоксикация, тя обикновено излиза от дупките на тялото с усещане за парене.

Не се притеснявайте обаче. Много е полезно. Всъщност лютите чушки ще помогнат за изчистване на хемороидите, ако се приемат редовно – особено ако пациентът с хемороиди промени диетата си на богата на фибри диета.

Авторът предлага да започнете само с половин чаена лъжичка червен пипер в чаша осем унции топла вода (или дори по-малко, ако желаете), за да намалите нейната топлина. Изпийте още една чаша вода наблизо, тъй като пиенето на студена вода след вашата напитка Cayenne ще ви помогне да облекчите влошаването на последиците от напитката. Да, можете да го приемате под формата на капсули, но ефектите няма да бъдат веднага, както при директното приложение.

Има и такива, които препоръчват комбиниране на лимонов сок и червен пипер за бърз метаболизъм. (Има и такива, които смятат, че комбинацията от изгаряне на горчиво лимоново масло улеснява загубата на мазнини. Това е противоречиво, но определено е по-вкусно да се пие смес от лимонов сок и лют червен пипер за бърз метаболизъм.

Пиенето на напитка за детоксикация с червен пипер ежедневно ще донесе забележителни ползи и тялото ще свикне много бързо с естествената си температура. След месец-два ще можете да изпиете супена лъжица червен пипер без особен дискомфорт.

Да, можете да продължите с диетата с кайенски плодове, но е по-лесно и по-удобно да се пие. Един последен коментар: не са съобщени значителни странични ефекти. Разбира се, приемането на твърде много не е здравословно, проблем, който никога не е бил свързан с червен пипер поради топлината му. Няма по отношение на страничните ефекти върху здравето. Както при всичко, все още го използвайте със здрав разум и мъдрост.

Резултат

Ако сте загрижени за здравето на сърцето си или имате сърдечни заболявания, люти чушки трябва да бъдат ежедневна храна в диетата ви. Тази невероятна билка е чудо и може да повлияе изключително много на вашето здраве. Кайенът е една от най-големите здравни тайни в света.

Cayenne определено е страхотна подправка и се парадира от страхотни готвачи и готвачи, но истинската му стойност се крие в лечебните свойства. Бавно и сигурно неговите забележителни ползи придобиват информираност от обществото, все по-силно повлияно от непричинния подход на традиционната медицина. Може би сега можете да разберете защо червеният пипер е принц сред билките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *