Как криоконсервацията помага за възпроизводството при хора в Центъра за плодовитост?

By | юли 22, 2021

Повечето клиники са продължение на процедурата за ин витро оплождане, което е процесът на криоконсервация, където спермата и яйцеклетките се съхраняват за бъдеща употреба. Много жени идват с проблеми в менопаузата, недостатъчност на яйчниците и дори рак, така че им трябва време за зачеване. Междувременно яйцата са защитени, докато двойката не реши да забременее. Технологията за витрификация помага за бързо замразяване на яйцата за употреба в продължение на няколко години.

Криоконсервация и приложения

В този процес женските яйцеклетки се извличат и оплождат, което води до наличието на жизнеспособни ембриони, които допълнително се имплантират в матката на жената. След процеса на имплантиране някои качествени ембриони все още остават в Центъра за плодовитост. Замразяването на тези ембриони е известно като криоконсервация. Същото може да се направи и за ооцитите, използвани в процеса на оплождане. Този метод може да се приложи по няколко начина:

  • Този метод запазва яйцата за бъдещи цели. Ембрионите или ооцитите могат да бъдат замразени на всеки етап, като например преядрен, ранен етап на разделяне или бластоцистен стадий.
  • Замразяването на сперматозоидите чрез процеса на криоконсервация подпомага човешката репродукция, тъй като тези сперматозоиди се съхраняват за по-нататъшна употреба. Повечето двойки може да решат да забременеят на по-късен етап, така че този процес е от полза за тях.
  • В допълнение, консервантите, използвани в техниката на криоконсервация, предотвратяват образуването на вътреклетъчен лед. Използваната в него течност помага на ембриона да остане непокътнат и увеличава шансовете за успешна имплантация с 90%.
  • Замразяването на ембриони или ооцити от Центъра за плодовитост дава проблясък надежда за двойките, желаещи да имат деца на по-късен етап, след като всички медицински проблеми са решени. Замразяването на яйца помага да забременеете с минимални усилия и предотвратява изхвърлянето на ембриони или яйцеклетки.

Предимства на криоконсервацията

Днешните двойки избират този завършек поради различните му предимства. Дори Oocyte Vitrification е водеща технология за криоконсервация, която помага за бързо замразяване на яйца и улеснява процеса на оплождане. Ето някои от основните предимства на това лечение:

  • Жените, които искат да забременеят в Центъра за плодовитост, могат да забременеят чрез този процес, без да преминат през пълния цикъл на ин витро оплождане.
  • Резервните ембриони и ооцити, съхранявани в клиники, могат да се използват и за даряване на други двойки.
  • Този процес е полезен, ако жената е изложена на многоплодна бременност или изпитва кървене по време на имплантирането на яйцеклетките.
  • Ако шийката на матката на жената е тясна и прехвърлянето на ембриони става трудно, криоконсервацията е силно препоръчителна.

И накрая, съвременните методи лесно са променили лицето на раждането и двойките могат да забременеят, когато са готови да приемат родителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *