Как можете да намалите лошия си холестерол?

By | септември 10, 2021

Намаляването на нивата на холестерола не трябва да бъде нещо, което само лекарствата могат да направят. Не всеки холестерол е лош. Има два вида в кръвта ви; единият се счита за добър, а другият за лош.

Двата вида са известни като липопротеини с ниска плътност (LDL) и липопротеини с висока плътност (HDL).

Най -много трябва да се притеснявате за нивата на LDL.

Когато нивата на LDL са твърде високи, холестеролът се натрупва по стените на артериите. Артериите ви се втвърдяват с течение на времето, намалявайки притока на кислород и кръв към сърцето ви. Ако не се контролира, артериите ви могат да се запушат напълно и да причинят инфаркт.

Как можете да предотвратите сърдечен удар и едновременно да намалите нивата на холестерола?

Следвайте тези прости правила:

Променете диетата си:

Храни с високо съдържание на наситени и транс -мазнини могат да повишат нивата на холестерола. Трябва да намалите приема на храна с тези мазнини. Това включва пържени храни и мазни меса. Също така трябва да намалите количеството захар, което ядете.

Когато захарта не се изгори, тя може да се превърне в въглехидрати. След това въглехидратите се превръщат в мазнини, повишавайки нивата на холестерола. Яжте здравословна диета от пресни зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и постно месо.

Отслабнете:

Наднорменото тегло може да повиши нивата на холестерола и риска от сърдечен удар. Отслабването може да повиши нивата на HDL и да намали нивата на LDL.

Редовни упражнения:

Упражнявайте поне 30 минути на ден. Това ще ви помогне да отслабнете, ще ви даде повече енергия и ще се почувствате по -добре. Бързо ходене, вдигане на тежести и йога са полезни за вашето здраве.

Променете начина, по който готвите:

Печете, печете на скара или пържете храната си, вместо да я пържите. Можете да добавите аромат към храната си, като използвате различни билки, подправки и малко сол. Ще получите вкусното ястие, за което копнеете, без всички допълнителни калории и мазнини, от които не се нуждаете.

Здравословни закуски:

Яжте закуски, приготвени от пълнозърнести храни. Те са пълни с фибри, които ви карат да се чувствате сити. Една от най -големите битки за отслабване е да се потиснат тези гладни угризения. Няма да имате този проблем, когато ядете закуски с високо съдържание на фибри.

Подобряването на вашето здраве не е трудно. Просто следвайте тези няколко прости съвета и за нула време ще намалите нивата на холестерола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *