Как можете да помогнете на любимия да преодолее депресията?

By | юли 21, 2021

От десетилетия проблемите на психичното здраве като депресия, тревожност или други хронични медицински разстройства не се обсъждат открито в общностите поради стигма, страх и невежество. За разлика от физическите състояния, психичните заболявания, особено депресията, не показват очевидни симптоми и условията не са толкова лесни за диагностициране или наблюдение. Хората, страдащи от психични заболявания, умишлено крият симптомите или не знаят, че имат проблем.

От друга страна, разпространението на основните симптоми, свързани с депресията, може да има все по-голямо въздействие, ако не бъде диагностицирано или лекувано своевременно. Ако симптомите останат незабелязани, те могат да доведат до функционално увреждане или да ви оставят летаргични и изтощени.

Според обширни изследвания, симптомите на депресия са свързани главно с хормонален дисбаланс, стресови събития и личностни черти, травматично събитие или неприятни преживявания в определени етапи от живота.

За да се постави въпросът в перспектива, е критично важно да се разбере, че съществуват редица възможности за лечение, които да помогнат на вас или вашите близки да се преборите с големи депресивни разстройства. Леченията варират от медикаменти или психотерапия до алтернативи без лекарства като Транскраниална магнитна стимулация (TMS).

Рискови фактори за депресия: Депресията засяга всеки човек по различен начин и не съществува универсално лечение. Според Националния институт по психично здраве е важно да се консултирате с вашия психиатър или терапевт, за да помогнете на вас или на любимия човек да получите точна диагноза и да имате подходящ план за лечение. Въпреки това, в светлината на последните изследвания, най-честите рискови фактори, свързани с депресията, са:

Да имате семейна или лична история на депресия

Травма, трагични промени в живота или стресови обстоятелства

Физически заболявания, излагане на определени лечения и лекарства

Начини за преодоляване на депресията: Може да отнеме известно време, докато Вашият лекар определи дали симптомите на депресия се дължат на медицинско състояние или друга причина. Така че препоръчаното интензивно лечение зависи от тежестта на вашето депресивно разстройство.

Докато приемането на някои лекарства заедно с антидепресанти или продължителното лечение може да има оптимален ефект върху психическото състояние на пациента, има и други алтернативи, които можете да изберете за лечение на депресия. На първо място, тези алтернативи не се основават на лекарства или лекарства – така че не е нужно да се притеснявате за дългосрочни странични ефекти.

Лечение на депресия без лекарства

Транскраниална магнитна стимулация (TMS): Това безмедикаментозно лечение за депресия е едно от най-революционните в неврологията, тъй като не се нуждае от антидепресанти или други лекарства от този тип. Лечението се нарича Транскраниална магнитна стимулация (TMS), клинично доказано и одобрено от FDA лечение, което използва медицински заведения за лечение на хора, страдащи от тежка депресия или тревожност.

Това е ефективно лечение и включва електрическа стимулация на вашата нервна система с помощта на магнитни импулси. Процесът е подобен на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), който е насочен към неактивна област на човешкия мозък. Целта на TMS е да намали симптомите на депресия чрез контролиране на хормоните за повишаване на настроението на пациента. Подходът също така помага на медицинските специалисти да подобрят своята клинична практика по неврология.

Как работи TMS?

Антидепресивните свойства на TMS работят с различни техники. Той включва индукция на вътречерепен електрически ток, задвижван от магнитоелектрическото устройство. Психиатрите наблюдават големи промени в поведението на пациентите, със значително намаляване на депресията и тревожността. Не само това, TMS също помага за подобряване на симптомите на разстройство на съня, които водят до промени в настроението. Процедурата следва проста процедура от три стъпки и се понася еднакво добре от пациентите.

Устройството TMS се използва за предаване на магнитни импулси, които помагат на лекарите да стимулират различни части на мозъка, за да контролират настроението на пациента.

· Устройството прави щракване и леко потупване по главата и предава магнитни импулси. Сесията продължава 30 до 40 минути.

· Пациентът може да продължи обичайните си ежедневни дейности след всяка сесия.

Заедно с всички терапевтични лечения е жизненоважно да покажете най-голямата си загриженост за човека, страдащ от депресия. Вашата любов и влияние могат да му помогнат да остане мотивиран и да има положителен поглед върху живота.

Положителните данни под формата на внимание, грижи, насърчение и мотивация помагат на човек, страдащ от депресия, а също така могат да помогнат за промяна на негативните възгледи за живота. По този начин, с любовта, грижите и подкрепата на семейството, лечението на депресия като TMS може да стане по-ефективно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *