Как промяната на вашето мислене след 40 може да ви помогне устойчиво да намалите кръвното си налягане

By | август 3, 2021

С напредване на възрастта комбинация от хормонални промени, като например намаляване на нивата на растежен хормон и повишен стрес от работата и семейния живот, ще доведе до наддаване на тегло поради натрупването на мазнини в тялото. Това е постепенен процес, който обикновено започва на тридесетте години и става по -изразен в началото на четиридесетте. Освен ако не забележите тези промени рано, промените мисленето си и предприемете устойчиви здравословни стъпки, ще продължите да се борите за наддаване на тегло и понижаване на кръвното налягане. Устойчив начин след 40.

Първата промяна в мисленето, от която се нуждаете, е да се съсредоточите върху дългосрочни промени в начина на живот, вместо да търсите краткосрочни бързи поправки. Не забравяйте, че бавното и стабилно ще спечели състезанието. Трябва да спрете да гоните най -добрата диета, най -доброто „хапче“, което по магически начин ще изгори мазнините, ще намали теглото ви и ще помогне за понижаване на кръвното ви налягане. Проучванията показват, че 60-90% от хората, които започват нов режим на упражнения, го спират в рамките на 6 месеца. Освен ако няма промяна в манталитета ви, в крайна сметка ще станете част от тази група.

Втората промяна в мисленето, от която се нуждаете, е да погледнете навътре. Вместо да гледате навън, погледнете вътре и се опитайте да разберете себе си по -задълбочено, за да знаете коя физическа активност и набор от упражнения са най -подходящи за вашата личност, чувство за себе си и енергийно ниво. Това може да е бягане, ходене, плуване, игра на тенис или игра на голф с приятели. След като откриете коя форма на упражнение работи най -добре за вашия график, бюджет и личност, придържайте се към нея. Трябва да направите някакъв режим на упражнения, преди да получите всички ползи за здравето, свързани с него. Начин на мислене, който ви кара да превключвате от едно упражнение на друго отново и отново, ще доведе до провал. Няма да получите желаните резултати по отношение на ниско кръвно налягане.

Третата промяна в мисленето, от която се нуждаете, за да имате устойчив здравословен начин на живот, е постоянството. Придържайте се към избрания от вас план. Не се обезсърчавайте лесно от лошите първоначални резултати, като бавна загуба на тегло или несъответствия в времето за лягане. Спането навреме и дълбокият сън ще помогнат за понижаване на кръвното Ви налягане, защото ще Ви помогнат да бъдете по -добре отпочинали и да изпитате по -малко хормонални колебания.

Трябва също така да запомните, че вашите отрицателни промени в здравето настъпват постепенно за определен период от време поради лоши навици като недостатъчен сън, ядене на нездравословна храна, непоследователни упражнения и лошо управление на стреса. За да преодолеете тези промени по устойчив начин, трябва да бъдете постоянни. Трябва да се откажете от манталитета, който търси решения за една нощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *