Category Archives: хипертония

всички статии за хипертония

Как промяната на вашето мислене след 40 може да ви помогне устойчиво да намалите кръвното си налягане

С напредване на възрастта комбинация от хормонални промени, като например намаляване на нивата на растежен хормон и повишен стрес от работата и семейния живот, ще доведе до наддаване на тегло поради натрупването на мазнини в тялото. Това е постепенен процес, който обикновено започва на тридесетте години и става по -изразен в началото на четиридесетте. Освен… Read More »

Глаукома – аюрведично управление

Какво е глаукома? Това е заболяване, което обикновено се свързва с повишено налягане в окото, което може да доведе до слепота, ако не бъде диагностицирана рано. При нормално око водната течност циркулира свободно и излишъкът се изхвърля през изхода. В случаите на глаукома на изхода се развива известна обструкция и уврежда зрителния нерв. Според Аюрведа… Read More »

Високо кръвно налягане (HBP), естествени вазолидатори за хипертония

Това, което вазолидаторът прави, е да увеличи притока на кръв към тъканта и дори вената. Притокът на кръв към различни органи също се увеличава. Вазолидаторите се използват за лечение на много проблеми и заболявания. Вазолидатор се използва при ниско кръвно налягане или много други сърдечно -съдови състояния. Понякога се предписва в комбинация с друго лекарство.… Read More »

Медитация – за какво е полезна все пак?

Въпреки че може да бъде наречен с различни имена като медитация, молитва, визуализация, релаксационни техники и хипноза, това е древен лечебен и облекчаващ стреса метод, практикуван по целия свят в почти всички култури и всички религии; всички те са форми на една и съща практика. Медитацията означава „почивка“ от реалния живот. Неговата цел е да… Read More »

PEMF Сърдечно -съдово лечение

Напреженията в ежедневието ни носят много върху нашите вътрешни органи, включително сърцата ни. Тъй като сърдечните заболявания са една от водещите причини за смъртта, има смисъл да правим всичко възможно, за да защитим здравето на сърдечно -съдовата система. Стресът ни кара да сме в състояние на полет или борба и причинява това износване на нашите… Read More »

Сравнение – EmWave Personal Stress Relief vs RESPeRATE понижаващо кръвното налягане устройство

Днешният преглед е малко по-различен, защото ще сравним две устройства, които вече прегледах: Heartmath emWave Personal Stress Relief и RESPeRATE устройство за понижаване на кръвното налягане Позволете ми да започна с това, че наистина харесвам и двете устройства и много обмислях този преглед. И двете устройства са сходни в някои отношения и много различни в… Read More »

Какво трябва да знаете и разберете за DOT Physics

Шофирането на търговско превозно средство е от голямо значение. Шофьорите трябва да бъдат чувствителни, когато използват превозни средства. Министерството на транспорта (DOT) често предлага на частни шофьори да разберат, че вашият шофьор е чувствителен към мерките за безопасност в обществения живот, както и в личния си живот. За да могат шофьорите ви да докажат своята… Read More »

Главоболие: Мамо, татко, имам главоболие

Както при всяко друго медицинско посещение, добрите клиницисти задават много въпроси, когато срещнат дете с главоболие. По -големите деца, които са в състояние да изразят себе си, могат да предоставят известна информация за степента на дискомфорт, тежестта на главоболието, колко дълго трае и колко често го изпитват. Родители или други болногледачи могат да дадат отговори… Read More »

Пет естествени неща, които можете да направите, за да намалите високото кръвно налягане

Преди няколко години общото ми ниво на холестерол беше около 230 и бях с 25 килограма наднормено тегло. Лекарят ми каза, че ако не мога да намаля нивото на холестерола си, трябва да взема лекарства. Това беше така, защото в крайна сметка това може да повлияе на кръвното ми налягане. Това ме притесни, защото баща… Read More »

Пранично изцеление – Уау!

Пранично изцеление. Еха! Все едно да се свържете с енергията на Вселената. И всеки може да се свърже с него. Необходими са само уикенд на лидерство от бандата в Праническото общество за лечение на праника в Манитоба и готовност да станете по-добър човек, като започнете да се излекувате. По-късно, след като направи малко сканиране за… Read More »