Отслабване и здравословна диета – лесни съвети за отслабване на ваканционното тегло

By | септември 7, 2021

Ето някои лесни за изпълнение съвети, които ще ви помогнат да се насладите на храната си и все пак да отслабнете:

o Поставете цел

Поставете си цели колко тегло искате да отслабнете. След като решите колко тегло искате да отслабнете и да останете здрави – (Например, можете да решите да свалите 2 килограма всеки месец) – следвайте някои безопасни планове за отслабване. По -долу са изброени някои важни стратегии за безопасно и здравословно отслабване.

o Внимавайте какво ядете

Както се казва „ти си това, което ядеш“. Яжте това, което обичате, но бъдете умерени. Яжте много плодове и зеленчуци. Плодовете и зеленчуците осигуряват много основни витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае. По -високият прием на плодове и зеленчуци е свързан с по -здравословен живот, включително по -нисък риск от рак и коронарна болест на сърцето. Гледайте „5 на ден за по -добро здраве“. Едно предупреждение – някои плодове съдържат много захар и може да не са полезни за някои хора. Консултирайте се с вашия диетолог за типове, подходящи за безопасно отслабване.

o Яжте бавно

Бавното хранене ви помага да се наслаждавате, да вкусите и да помиришете. Подобрява храносмилането, тъй като дава на стомаха ви повече време да започне да работи върху храната. Той ви помага да отслабнете, защото отнема около 20 минути на стомаха ви да произвежда хормоните, които ви казват, че сте сити. Ако забавите, давате си повече време да се почувствате сити и това ви дава по -добър шанс да спрете, преди да „преядете“. Започнах да ям бавно и забелязах, че ям по -малко, отколкото обикновено – така че забавете, хапнете по -малко и се насладете на храненето си.

o Пийте много филтрирана вода

Ползите от водата за нашето здраве са неоспорими. Това е един от най -важните елементи да бъдеш здрав. Добавете малко лимон и прясна мента към питейната си вода, защото това ще ви накара да се почувствате сити – вероятно ядете правилното количество храна, когато се почувствате сити. Ако тренирате, трябва да пиете много повече вода, отколкото обикновено, защото по време на изпълнение се губи много вода и това трябва да се замени.

o Танцувайте под любимата си музика

Танците са чудесно упражнение, което не само отпуска и освобождава костите, мускулите и ставите ни, но и повдига настроението. Танците с висока енергия също дават на тялото ви страхотна тренировка. Но не прекалявайте – просто излизането на танци може да причини физически наранявания, особено когато удряте многократно земята в глезените, коленете и тазобедрените стави. Можете да избирате от много танцови форми. Някои примери са джаз, модерен джайв, тап и балет или какво ще кажете за танца на корема или шамана или храмовия танц? Изберете това, което ви движи и удовлетворява и към което инстинктивно сте привлечени. Когато решавате коя форма на танц е подходяща за вас, бъдете реалисти за вашата годност, възраст и способности. Започнете отначало, научете стъпките и постепенно изграждайте, докато изграждате издръжливост и увереност.

ТОЙ Да упражнява

Проучванията показват, че редовните упражнения, съчетани със здравословна диета, са най -ефективният и здравословен начин да контролирате теглото си. Редовната физическа активност също може да намали риска от различни заболявания и състояния и да подобри цялостното ви качество на живот. За упражнения за подпомагане на отслабването трябва да се стремите към поне пет 30-минутни сесии седмично. Последните изследвания показват, че три 10-минутни сесии на ден са също толкова добри, колкото една 30-минутна сесия. Трябва да намерите нещо, което ви харесва, и е по -вероятно да се придържате към него.

o Манталитетът да бъдеш здрав

Преди всичко имайте манталитета да сте здрави и да не отслабвате. Изберете видовете храни, които ще помогнат за вашето здраве и това в крайна сметка ще ви помогне да контролирате теглото си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *