Ползи за здравето на Sonamasuri Brown и Sonamasuri White

By | януари 28, 2021

„Sonamasuri“ е много популярен сорт ориз, с хиляди сортове ориз, предлагани по целия свят. Това е високодобивен сорт ориз и е разработен от много известните сортове ориз Sona и Masuri. Той е спечелил национална и международна репутация благодарение на износа си в много страни по света.

Sonamasuri е първокласен ориз. На пазара има два вида сонамасури, кафяв и бял. Това е среднозърнест и ароматен ориз. Той е лек и освен това има ниско съдържание на нишесте. Оризът Sonamasuri се използва в различни ястия като пържен ориз, сладък понгал, bhaths и дори Idlis.

Кафявият ориз Sonamasuri е здравословна възможност за добавяне към вашите ястия. Той има трици, които осигуряват естествена цялост на зърната. Хранителната стойност на кафявия ориз страда най-малко от процеса на рафиниране и полиране.

Той е богат източник на манган и отличен източник на минерали като селен и магнезий. Манганът е основен елемент на антиоксидантния ензим супероксиддисмутаза, отговорен за защитата срещу увреждане, причинено от свободните радикали.

Освен това манганът подпомага производството на енергия и е важен за синтеза на мастни киселини. Селенът е основен минерал, който предпазва от рак, тъй като това жизненоважно хранително вещество е включено в активното място на различни протеини.

Зърната са богати на съдържание на фибри, тъй като се отстранява само обвивката на оризовите зърна. Също така помага за поддържане на здравето на храносмилателната система и предотвратява проблеми като запек. Съдържанието на мазнини в ориза помага за намаляване на съдържанието на холестерол. Кафявият ориз има нисък гликемичен индекс (GI) и следователно е полезен за диабетици. Кафявият ориз е свързан с много други ползи, като понижаване на високо кръвно налягане, намаляване на риска от инфаркт и защита на здравето на сърцето.

Кафявият ориз Sonamasuri придава сурова текстура след готвене. За готвене накиснете кафяв ориз за няколко часа преди готвене, така че да е лесно да готвите и оризът да стане мек.

Белият ориз Sonamasuri се използва широко в Индия. Тази версия на белия ориз е по-здравословна от басмати. Особено като оризът басмати, той не е толкова полиран, колкото обикновено се среща в други бели оризи и затова съдържа малко повече хранителни вещества. Повечето калории се получават от ориз поради високото му съдържание на въглехидрати. Съдържанието на въглехидрати в ориза Sonamasuri е по-ниско и следователно има по-голяма хранителна стойност. Те осигуряват енергия на тялото и осигуряват правилното функциониране на различни жизненоважни органи като сърцето, мозъка, черния дроб и бъбреците. Оризът Sonamasuri осигурява малко протеин. Това е ориз без масло и натрий. Това е най-подходящият ориз за хранене и отслабване.

Направете вкусни рецепти, използвайки кафяв и бял органичен ориз Sonamasuri за здравословно и вкусно лакомство по време на хранене. Биологичните продукти трябва да бъдат предпочитани, тъй като те не съдържат синтетични торове и пестициди. Купете висококачествен автентичен био ориз Sonamasuri както в кафяви, така и в бели сортове; Достигане до най-надеждните доставчици на органични продукти в Индия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *