Преглед на книга: Калциева лъжа II – Вашият лекар все още не знае

By | януари 30, 2021

Калциевата лъжа, първото издание на авторите през 2008 г. – Това, което вашият лекар не знае, може да ви убие. По-късно през 2013 г. те актуализираха Калциевата лъжа – информация, която Вашият лекар все още не знае. В този преглед ще разгледаме преработеното издание.

Медицинска практика в Аляска, Dr. Робърт Томпсън не знаеше какво веднъж разкри в тази книга. Подобно на много добронамерени здравни специалисти, той лекува пациенти въз основа на наученото през годините в медицинското училище. Здравният репортер и писател Катлийн Барнс живее в Северна Каролина. Д-р Томпсън казва, че Катлийн помага на читателите си да общуват по начини, които могат да разберат.

Този рецензент е провел многобройни оценки в домашни училища през годините, където раздел „Обща информация“ на неговия инструмент включва въпроса: „Какъв минерал е най-необходим за втвърдяване на костите?“ Мнозина отговориха правилно въз основа на наученото и инструмента за оценка „Калций“.

Нашите автори биха искали да помним, че изследването, което определя дали пациентът има остеопороза или неговата предшественица остеопения, е скрининг тестът désa MINERAL. Това име ще ни помогне да запомним, че костите са изградени от много минерали, един от които е калцият. Допълвайки само с калций, ние всъщност ставаме по-твърди от нашите кости – калцификацията може да настъпи във вените, бъбреците и други части на тялото ни. Д-р Томпсън ни казва през цялата книга: „Калцият втвърдява бетона!“

Д-р Въвеждане на медицина с „алтруистични“ идеи. Томпсън беше разочарован от професията си и готов да напусне. През 1996 г., когато рецензиран наръчник го обяви за един от „Най-добрите лекари в Америка“, той направи преоценка. Тя реши да продължи да променя със своята смелост.

Мин фалит (част 1) – Този основен раздел гласи, че костите са направени от поне 12 минерала. „Прекомерният калций може да причини:

Камъни в бъбреците и жлъчката

Артериална плака (и сърдечни заболявания)

Костни шпори (стави / остеоартрит)

Натрупване на калций в тъкани, различни от костите

• Дисфункция на мозъчните клетки, свиване на мозъка и деменция. „(С.9)

Катаракта

Рак

Диабет

Хипотиреоидизъм

Хипертония (стр.29)

Затлъстяване (стр.39)

• Мигрена (стр. 43)

„Твърде много калций води до потискане на надбъбречните жлези, така че бъбреците да се задържат на магнезия, необходим за поддържане на баланса между тези два минерала.“ (стр. 19)

Преди изобретяването на хладилниците, нашите предци са използвали морска или каменна сол, за да запазят храната. Нашият естествен минерален баланс остана с тази промяна. „Тъй като минералният„ отпечатък “се предава от майка на дете, всяко поколение става все по-дефицитно на тези основни минерали.“ (стр.12)

Когато употребата на йод в хляб и консерви беше заменена с по-евтин бром, за да се добавят повече увреждания на нашите системи, започнахме да наблюдаваме увеличаване на „заболявания на щитовидната жлеза и рак, кисти на гърдата, фиброзни промени, циклична чувствителност и рак, прострация“ възпаление и рак и хормонална дисфункция на яйчниците, кисти на яйчниците, ендометриоза и рак на яйчниците. „(стр. 13)

Трапезната сол унищожава здравето и най-добрата минерална добавка е нерафинираната каменна или морска сол. Д-р Томпсън обяснява, че минералният анализ на космените тъкани (HMTA) дава възможно най-добрия анализ на нивата на минералите и насочва лекарите да го допълват по подходящ начин. Препоръчва само Trace Minerals, Inc. да направи теста.

В цялата книга д-р. Томпсън преподава мини-лекции по биохимия, които всички лекари изучават в медицинското училище. Изненадващо, повечето лекари са забравили за своята биохимия и продължават да следват „Калциевата лъжа“, „Калциевият мит“ (глава 2) и „Витаминната лъжа“ (глава 7).

Нашите автори разделят разделите на следните здравословни състояния и как те са свързани с калция:

Остеопороза, остеоартрит и калций (част 3)

Храносмилателни дилеми: Лошо храносмилане на протеини, дефицит на натрий и дисфункция на клетъчната мембрана (глава 4)

Как дефицитът на метаболизма причинява излишък на калций, наддаване на тегло, нарушения в работата на щитовидната жлеза и надбъбречната жлеза и пет вида хипотиреоидизъм (глава 5)

Проблеми с жените: Бременност, раждане и менопауза (глава 6)

Стресът играе важна роля за нашето здраве. Томпсън и Барнс обсъждат този въпрос и връзката му с калция (глава 8). Те подчертават, че управлението на стреса трябва да бъде редовна част от здравословния начин на живот. (стр. 176)

Те дават на своите читатели в Глава 9, Път към здравето, следните стъпки:

1. За чиста вода.

2. Вземете йонни добавки с морска сол.

3. Всички хранителни витамини.

4. Есенциални мастни киселини

5. Яжте сурови ядки и / или семена всеки ден.

6. Консумирайте висококачествен протеин.

7. Вземете основните монозахариди. (стр. 184-195)

Калциевата лъжа II завършва с глава 10 „Лекар на лекар: Страстно възражение“. Той насърчава читателите си да копират тази глава и да я занесат на своя лекар, или още по-добре, да купят копие от книгата за своя лекар.

Д-р Томпсън и Катлийн Барнс предоставят фактите зад своите твърдения. Четенето на техните указания и спазването им ще подобрят нашето здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *