Спечелете здравословно тегло – 5 съвета за наддаване на тегло

By | юли 19, 2021

Нямам предвид, че не всички слаби хора са годни и силни. Изключение от правилото важи и тук. Но повечето от нас попадат в „правилата“. Напълнете и вижте хора, които се възхищават на новите ви открити извивки и блестяща кожа. Тъй като кожата е опъната с наднормено тегло, тя изглежда по-здрава и блести.

Известен факт е, че затлъстяването увеличава риска от хронични заболявания, а прекалено слабата може да причини сърдечна недостатъчност и рак. Наднорменото тегло може да доведе до по-възрастни хора с поднормено тегло, страдащи от остеопороза и склонни към фрактури на тазобедрената става. Слабият мъж също може да увеличи вероятността от еректилна дисфункция.

Напълняването не е свързано с напълване с нездравословна храна или нещо, което е по-вредно за вашето здраве, отколкото полезно. Вижте тези съвети за наддаване на тегло по естествен път и следвайте този, който ви подхожда.

Напълняване Съвет 1: Уверете се, че не отслабвате!
Да, докато правите всичко възможно, за да наддавате на тегло, по-важно е да се уверите, че не губите трудно спечеленото си тегло без ваше знание. Затова се качвайте редовно на кантара и поне се уверете, че поддържате текущото си тегло.

Не се натъпквайте прекалено много в 3 хранения на ден, за да напълнеете. Вместо това го разделете на 6 хранения на редовни интервали. Вашата цел трябва да е да се храните на всеки 3 часа и сте на прав път да напълнеете.

Напълняване Съвет 2: Калории и калории
Ако смятате, че не наддавате, въпреки че ядете достатъчно, тогава трябва да проверите определението си за адекватно. Изчислете текущия си прием на калории и увеличете с 300-500 повече калории на ден и това трябва да е вашият прием на калории, за да увеличите теглото си. С това трябва да качвате 0,5 до 1 паунд на седмица. Ако наддаването на тегло е по-малко от това, увеличавайте с 300 повече калории на ден и наблюдавайте. Също така е много важно да се уверите, че няма да спечелите твърде бързо. Да! Бавно и учене печели състезанието. Така че, ако качвате повече от 1 килограм на седмица, намалете калориите си с 300 и вземете правилния баланс.

наддаване на тегло Съвет 3: Трениране с тежести
Добре, сега всички натрупани килограми ще останат като мазнини, които трябва да се превърнат в мускули. Ето защо, веднага се опитайте да вдигнете тежки тежести и да се окажете да правите нелепи номера на преси, пейки и т.н. не го насилвайте. Спомнете си нашата мантра „бавно и стабилно“. Започнете с джогинг, разтягане и вдигане на леки тежести и постепенно увеличавайте през равни интервали.
Когато влезете добре в тази стъпка, наддаването ви на килограми ще бъде 1-2 килограма на седмица.

Увеличаване на теглото Съвет # 4: Пийте достатъчно вода
Да, имам предвид, че водата не е нещо, което очаквате! Трябва да пиете половин галон вода всеки ден. Ако можете да пиете повече от това, все пак е по-добре. Не искате да ставате жертва на дехидратация, която може да доведе до много други здравословни проблеми. И разбира се, че искате да повишите своята издръжливост и фитнес, нали? Точно така, тогава водната терапия е за вас.

Наддаване на тегло Съвет 5: R и R
Починете и се отпуснете, дайте на тялото си почивка, за да се насладите на това ново внимание. Спете добре и се отпуснете с музика или приятели. Бъдете с хора, които ви насърчават и оценяват вашите усилия. Това е най-пренебрегваният, но важен съвет.

Избягвайте транс мазнините на всяка цена и кажете „да“ на добрите мазнини. Въпреки че искате да напълнеете, определено не искате да наддавате, което е просто мазнина. Избягвайте твърде много торти и чипс. Няма повече посещения на пържени стоки и заведения за бързо хранене. Намалете дневния прием на кафе и чай, ако е възможно, преминете към зелен чай с повече антиоксиданти, протеин на прах мляко.

Напълняването на здравословно тегло е толкова лесно или трудно, колкото и отслабването в зависимост от човека и типа на тялото. Но истината, която трябва да запомните, е, че е възможно. Не се закачайте да правите всичко правилно и да се натискате до краен предел, за да напълнеете. Това е вашето тяло и първо трябва да го обичате и приемате и да се убеждавате, че ще качите килограми, за да се чувствате по-добре, вместо да впечатлявате другите. Ключът е да бъдете последователни и да бъдете търпеливи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *