Упражненията понижават кръвното налягане!

By | януари 31, 2021

Можете ли да „изходите“ от високото си кръвно налягане само с двучасова инвестиция на седмица? Прочетете резултатите от това вълнуващо ново проучване …

ХИПЕРТОНИЯ. Ако номерата ви не са 140/90 или по-малко, получавате го. Какво получавате с него? Силно повишен риск от инсулт – високото кръвно налягане е първопричината за това увреждащо състояние и сърдечно заболяване.

Добрата новина е, че много проучвания показват, че комбинация от упражнения, намаляване на стреса и промяна в хранителните навици може да е по-добра от тези лекарства, както и да намали това налягане.

Сега има още повече добри новини. Новаторско ново проучване дава убедителни доказателства, че простото участие в редовна тренировъчна програма може да намали броя ви достатъчно, за да направи тези лекарства ненужни.

Имате ли 2 часа седмично?

Това е всичко, което е необходимо. Изследователите започнаха с 27 с наднормено тегло, деформирани мъже с лека хипертония, освободиха ги от всички лекарства за кръвно налягане и ги разделиха на две групи.

Една група правеше действителните упражнения: половин час „бързо ходене“ при 65 до 80 процента от максималния пулс четири пъти седмично, джогинг и / или стационарно колоездене.

Мъжете от другата група направиха подигравателно упражнение. Правили са равно количество „бавна гимнастика и разтягане“, но пулсът им остава под 60 процента от максималния.

Пулсът беше внимателно наблюдаван и при двете групи мъже, така че изследователите успяха да гарантират, че истинските спортисти остават над 65 процента, а тези, които се подиграват с упражнения под 60 процента. (Ако са излезли извън тези диапазони, се е включила аларма!) Това „доказателство за интензивността на упражненията“ прави това проучване доста уникално.

А резултатите?

В края на 6 седмици можете да видите значителна разлика между двете групи. Мъжете, които са правили действителното упражнение, са намалили диастоличните си показания (отдолу) със средно повече от 6 точки.

След 10 седмици тя спадна почти с 10 точки; от средно 94,8 до средно 85,2. Тези, които се подиграват с упражненията, видяха, че диастоличните им показания са се увеличили от 93,7 на 94,4.

Най-четеният систолен спад е с 6 точки от средно 136,6 на 130,2 при истинските спортисти. Той се увеличи от 134,9 на 135,8 при фалшивите спортисти.

Или, както изтъкват изследователите, 9 от 10 мъже в действителната група за упражнения са намалили диастоличните си показания до по-малко от магическите 90. Всички мъже, които правеха фиктивни упражнения, бяха 90 или повече.

Както обясняват изследователите, предишни проучвания за ефектите от упражненията върху кръвното налягане разкриват всякакви резултати. Това обаче има няколко ръба.

Изследователите наблюдават нивата на упражнения на мъжете, както никога досега, и настояват да не променят диетата си. Те поддържат еднакво тегло и мазнини в двете групи Защо? Тъй като някои хора смятаха, че „объркващи променливи“ като диета и загуба на тегло причиняват спад в кръвното налягане в предишни проучвания, а самото упражнение не.

Изследователите могат да бъдат и първите в медицинската история, които включват група, която прави плацебо упражнения за сравнение.

Резултатът е сериозно доказателство, че много мъже могат буквално да „преодолеят” високото си кръвно налягане с инвестиция от два часа седмично упражнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *