Факти за разстройство на паническата атака – причини, симптоми и възможни лечения

By | януари 30, 2021

Паническите атаки могат да бъдат изпитани от много хора поне веднъж в живота им. Никой от нас не е имунизиран срещу това. Има обаче и такива сред нас, които не страдат от пристъпи на паника от градински сортове. Разстройството на паническата атака е хронично състояние, което може да бъде парализиращо по отношение на предотвратяването на нормален живот на човек. Хората с паническо разстройство могат да получат пристъп по всяко време. Тези атаки могат да бъдат предизвикани от различни ситуации или неща, в зависимост от опита на индивида. Хората, страдащи от това състояние, могат да изпитват постоянен и неконтролируем страх и страх без видима причина. В някои случаи пациентът може да изпита няколко последователни епизода.

Човек, който изпитва този тип атака, ще изпитва изключителен страх и страхопочитание без предупреждение и без видима причина. Пациентът също ще изпита различни симптоми, които могат да допринесат за атаката на тревожност. Това ужасно чувство, че ви предстои смърт, е ужасяващо за всеки нормален човек, но за човек с паническо разстройство ужасът, свързан с мисълта за смъртта, се умножава експоненциално. Следователно хората, които имат атака, която обикновено трае между двадесет и тридесет минути, са уморени и без енергия. Тези атаки често са физически и емоционално изморителни.

Възможните причини за паническите разстройства могат да се различават от опита на всеки човек. Повечето пациенти с паническо разстройство обаче имат доста често срещани причини като наследственост, определени фобии, странични ефекти на някои лекарства и злоупотреба с вещества. Това са само няколко от възможните причини, които могат да предизвикат пристъп на тревожност. Травматичното преживяване може да играе важна роля за човек, страдащ от паническа атака. Паническо разстройство, причинено от наследственост, означава, че състоянието може да бъде проследено от фамилната анамнеза. Ако вашите родители или баби и дядовци имат анамнеза за паническо разстройство, вие или вашите братя и сестри също вероятно ще получите заболяване.

Що се отнася до симптомите, свързани с пристъпите на паника, те също могат да варират от човек на човек, въпреки че има някои симптоми, които са често срещани сред пациентите с паническо разстройство. Един от тези често срещани симптоми на панически атаки, които повечето пациенти изпитват, е ускорен сърдечен ритъм, който понякога може да бъде объркан с инфаркт. След като започне паническата атака, човекът, който я изпитва, ще почувства ускорен пулс, което може да влоши чувството на страх или страх, защото кара индивида да се чувства като умиращ. След това ускореният сърдечен ритъм обикновено е последван от болки в гърдите, гадене и горещи вълни. Повечето хора с паническо разстройство могат да изпитат тези симптоми.

Въпреки че е възможно да се лекуват симптомите, лечението на разстройство на паническа атака не е толкова лесно, колкото си мислите. Ако имате хронична паническа атака и искате да живеете нормално живота си, трябва да потърсите помощ, защото с паническите разстройства не може да се справите сами. Най-вероятно ще се нуждаете от лечение на тревожност и депресия, особено след като депресията е един от типичните симптоми, изпитвани от хората с паническо разстройство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *