10 полезни съвета за бягане за ефективно отслабване

By | септември 8, 2021

Бягането е чудесно упражнение за ума и тялото. Това е чудесен начин да подобрите фитнеса и да повишите настроението си. На мен лично ми е приятно да прекарвам време в бягане, защото винаги мога да почувствам ума си освободен и освободен от това, което се случва около мен. Той подобрява здравето на сърцето и намалява риска от много заболявания, включително инсулт, сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Бягането е особено добро за управление на теглото или отслабване. Ако приемем, че изгаряте 300 калории за 30-минутна сесия за джогинг, ако бягате поне 5 пъти седмично, това е 150 минути леки аеробни упражнения седмично (силно препоръчано от Американската сърдечна асоциация). Бягането само на няколко мили рано сутрин изглежда има много ползи.

Без значение колко просто е бягането и колко е полезно за тялото и ума, особено за отслабване, има правилен начин да го направите (т.е. има и грешни начини да го направите, уау). Но целта на тази статия е да ви помогне да разберете някои от важните неща, които трябва да знаете и да направите, за да го направите правилно.

1. КУПЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ

Ако обмисляте бягането като сериозно упражнение за отслабване, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете подходящите обувки за бягане. Не трябва да правите това само с обикновените си мокасини или обувки за ходене. Бягането изисква специални обувки, тези обувки са направени, за да гарантират вашата безопасност по време на бягане. Те помагат да се предпази тялото ви от удара, когато краката ви ударят земята. Бягането с подходящи обувки ще ви поддържа удобно и може да ви позволи да отидете по -далеч, отколкото бихте направили с по -малко удобни обувки.

2. КУПЕТЕ НОВА ОБУВКА ВСЕКИ 300-400 ГЛИНА

След като имате подходящите обувки за бягане, трябва редовно да ги проверявате за износване. (от Американския съвет за упражнения) Препоръчва се да смените обувките си за бягане, когато достигнете етапа от 300-400 мили. Този етап може да бъде достигнат още на 3 месеца и най -късно на 5 месеца, в зависимост от броя на изминатите мили на седмица (20 мили или повече). Ако сте на тежката страна, трябва да го сменяте на всеки 300 километра, за да гарантирате вашата безопасност и комфорт по време на бягане. Не забравяйте, че те все още могат да изглеждат добре, но това не означава, че не остаряват отвътре.

3. ТОПЛО ПРЕДИ ТЕЧЕНЕ

Загряването преди бягане е полезно за тялото ви, като намалява риска от нараняване по време на бягане. Можете да започнете с бавен джогинг и след това да направите няколко упражнения за разтягане, които работят с мускулите на краката, бедрата и гърба (защото ще ги използвате по време на бягането). Правенето на добра загрявка преди бягане ще ви помогне да спестите енергия и да направите мускулите си по-гъвкави поради повишаването на телесната температура и кръвообращението.

4. ОТИДЕТЕ КЪМ ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ

Има правилен начин за бягане и ако го направите правилно, ще увеличите ползите, които тялото ви получава от участието си в него. Важно е да гледате напред с тялото си, наведено леко напред, докато бягате, това ще подобри баланса на тялото ви и ще гарантира, че теглото ви е в средата на крака, а не отпред или на петите. Ако чуете силно мрънкане по време на бягане, това означава, че теглото ви е от грешната страна на крака. Ръцете ви трябва да са отпуснати, свити под ъгъл от 90 градуса, това ще изтласка тялото ви напред, докато бягате. Не забравяйте да правите редовни ритмични и дълбоки вдишвания, докато бягате, това ще гарантира, че няма да останете без дъх и лесно да се уморите. Тези съвети трябва да се имат предвид, за да се постигне правилната стойка при бягане.

5. ОХЛАЖДАЙТЕ И ЗАКЪСВАЙТЕ СЛЕД ВЪРХАНЕТО

Достигането на целевото разстояние може да бъде вълнуващо и възнаграждаващо, но внимавайте да не пропуснете следващата фаза от тренировката си, която е също толкова важна, колкото и бягането. Не забравяйте да направите някои охлаждащи режими след бягането. Важно е да разтегнете правилно бедрото, тазобедрената става, прасеца, бедрата, долната част на гърба и мускулите на тазобедрената става, като държите всяко разтягане за поне 10 секунди.

6. ПРАВЕТЕ ДРУГИ УПРАЖНЕНИЯ В ДНИ, В КОИТО НЕ БЕГАТЕ

Не забравяйте да тренирате тялото си с упражнения, които увеличават вашата издръжливост, издръжливост и сила. Тези други упражнения ще увеличат капацитета ви за бягане и ще подобрят цялостната ви фитнес. Добавете тренировки за укрепване на мускулите към вашите тренировки в неработни дни.

7. ПАЗЕТЕ ЗДРАВИ ХРАНИ

Също така е важно да ядете здравословни храни преди и след бягане. Това, което ядете, е също толкова важно, колкото и бягащата ви тренировка. Целта е да ядете здравословни храни всеки ден, които могат да задоволят вашите нужди от сила и енергия, без да ви натежават. Преди да бягате, яжте храни, които са лесно смилаеми, също се препоръчва да добавите малко протеини към такива храни, това ще ви поддържа сити и ще ви помогне да възстановите мускулите си след бягане.

8. БЪДЕТЕ ХИДРАТ

Губите много вода под формата на пот по време на бягане, така че трябва да пиете достатъчно вода, за да компенсирате загубата и да останете хидратирани. Адекватното количество вода за пиене варира от човек на човек, но универсалният стандарт е 2,7 до 3,7 литра на ден. Количеството вода, което трябва да пиете ежедневно, зависи до голяма степен от нивото на вашата активност, начина на живот, вида на тялото, теглото и други фактори. Пийте редовно по глътка вода през целия ден и я пийте, когато сте жадни. Можете също така да вземете сок и смутита, които да разнообразите.

9. НЕ СЕ УПРАЖНЯВАЙТЕ И НЕ ТРАВИРАЙТЕ СЕБЕ СИ

Много е ВАЖНО, че не се насилвате да бягате твърде рано. Според някои проучвания около 65 % от бегачите изпитват нараняване, свързано с бягане всяка година, така че трябва да бъдете особено внимателни, за да не натоварвате тялото си твърде много, отколкото то може да понесе. Започнете от малко и увеличете силата и издръжливостта си, за да можете да бягате малко повече на всеки няколко дни. Можете да направите това, като зададете лесни разстояния за себе си и се разтягате редовно, тъй като издръжливостта ви се увеличава. Когато достигнете границата на тялото си, не забравяйте да спрете, за да избегнете нараняване или влошаване на тялото.

10. ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ В ГРУПА НА БЯГАЧ

Лично аз съм мързелив, когато става въпрос за бягане сам, винаги се нуждая от някаква мотивация, за да избягам наистина разстоянията, към които се стремя. Така че намерих група бегачи в моя район и успях да измина повече разстояние и за по -малко време. Препоръчвам ви да направите същото. Намерете група за бягане във вашия квартал, тя ще ви действа като група за подкрепа и ще ви помогне да останете мотивирани по време на бягане и ще откриете, че това е добро социално изживяване.

С тези полезни съвети ще ви бъде по -лесно да постигнете по -положителни резултати от заниманията си за отслабване. Не забравяйте, че Рим не е построен за един ден, така че облекчете ежедневието си, хранете се здравословно, останете хидратирани и се снабдете с по -полезна информация за това как да отслабнете, като следвате нашия блог и проверявате редовно тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *