3 причини да изберете добра диета за котки

By | юли 18, 2021

Относно диетата на вашата котка ‌ ‌в‌, когато мислиш‌ ‌‌ ‌когато правиш you ‌в‌, когато мислиш‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ust‌‌ustustustustustust?

Това е ‌ правилно ‌ това ats котките wiпочиствайте често ‌ нещата ‌ това‌ ‌мислим ‌мислете ‌не означава това ‌имате нужда‌, докато е важно да ядете добре котка, добро хранене за вашата котка и вашата котка

Често по-евтината котешка храна съдържа съставки, които са опасни, пълни с токсични консерванти, овлажнители и ароматизанти, за да примами котката да яде.

Можете да спестите пари в краткосрочен план, но те са и космат спътник, за да се настроите за големи разходи на ветеринар в дългосрочен план. ще причини сериозна болка и дискомфорт за

В края на краищата те са „единствените“ „значителни“ „членове на вашето семейство“. Ats Котките са известни като лечители и обикновено са техният „дял“

3 ‌ причини ‌за ‌избор‌ ‌a‌ ‌здравословен‌ ‌ котка‌ диета‌ ‌

Котки, ‌ ‌ подобно на ‌ хора, ‌’tне ще процъфтяват ‌a‌ ‌ бърза храна, ‌ ‌високи‌ въглехидрати, суха храна‌ ‌диета.‌ ‌

Като ядете неправилна котешка диета, ‌ може да падне ‌ жертва‌ ‌‌ артрит, ‌ ‌диабет, ‌ сърдечно ‌ заболяване ‌ и чернодробно ‌ заболяване ‌и ‌ затлъстяване, ‌ само ‌ харесва ‌ хора.

Единствената разлика между нас и котките е, че след като живеят в плен, те имат малък контрол върху диетата си. Котките разчитат на нас да им осигурим здравословна храна, особено когато живеят на закрито.

Котките са естествени хищници … диетата им трябва да имитира този факт, така че има три причини да изберете добра котешка диета, която да удължи живота на вашия домашен любимец.

1. Зъбно здраве

Подобно на хората, много здравословни проблеми възникват при домашните котки с лоша хигиена на зъбите.

Вашата котка може да има лош дъх – което не е приятно – но инфекциите, които могат да причинят лош дъх, могат да бъдат много по-сериозни за имунната им система и здравето като цяло, отколкото си мислите.

Котенцата губят млечните си зъби между четири и шест месеца. През това време в устата им се образуват кухини с бактериални магнити.

Вероятно ходите редовно на зъболекар, за да сте сигурни, че зъбите и венците са в добро състояние.

И така, как вашата котка поддържа здравето на устната кухина? За да поддържат здравината на зъбите си и чистотата на устата си, те се нуждаят от качествени храни и лечения, които помагат за премахването на плаката и стимулират венците им.

2. Котките са месоядни животни

Харесва ви или не, вашата котка е ловец, хищник, месоядно животно. Те никога не се справят добре с вегетарианска или веганска диета.

Следователно, независимо дали сте избрали да изключите месото от вашата диета и да замените протеина с боб, алтернативи и добавки за месо, вашата котка все още се нуждае от животински протеин.

Той е източник на жизненоважни аминокиселини – таурин – който помага за развитието на силни мускули, включително сърцето.

Храната за котки на основата на риба може да работи – заредена е с омега мастни киселини, които подхранват тялото на вашата котка … и са полезни за храносмилателната им система. Повечето риби обаче са замърсени с тежки метали и други неприятни токсини или паразити и са много нездравословни. Може да е добре да предлагате риба като случайно лакомство на здрава котка, но имайте предвид редовната диета.

Избягвайте храни с много пълнители, като пшеница и ечемик. Те могат да запълнят стомаха на вашата котка, но не осигуряват необходимия протеин за здравословно развитие. И те могат да доведат до затлъстяване и диабет и много други проблеми.

Също така котките са естествено проектирани да ловуват и да ядат плячка сурова, която не е изпечена във фурната или обработена при високи температури в калай. Хищните същества имат кръв, влага (вода), частично усвоена храна и много повече в червата, костите и органите си.

Когато решавате с какво да храните котката си, използвайте висококачествена мокра храна, а не суха картонена храна. Някои котки се справят достатъчно добре с качествена мокра храна, докато други се справят по-добре със сурова храна.

3. Котките се нуждаят от влага

Няма нищо лошо в храненето на вашата котка суха храна диета като случайно лакомство или добавка към храна. По-лесно е да се съхранява, обикновено по-евтино и имате повече възможности за съставки, които да отговарят на небцето на вашата котка.

Но не забравяйте, че те също се нуждаят от достъп до вода и могат да бъдат претоварени с въглехидрати точно като нас … така че следвайте указанията на опаковката и обърнете внимание на нуждите на вашата котка.

От друга страна, грешната мокра храна може да открадне грубите фуражи, от които се нуждае вашата котка, за да поддържа храносмилателната й система безпроблемна. Често виждате котки и кучета да ядат трева … те просто се опитват да накарат червата да заработят отново, за да могат да се почистят.

Ако имате закрита котка, помислете за отглеждане на валериана (или добавяне на друг източник на фибри към храната им), за да ги запазите в храносмилателния тракт.

Котката ви не може да отиде до хранителния магазин

Вашата котка има основни хранителни нужди … и след това те развиват свои собствени вкусове, точно като децата. Всъщност има период, в който те порастват, когато научават кое е добро и кое е лошо и след това може да е доста трудно да променят мнението си за това кое е приемливо и кое не!

Но за разлика от децата ви, които могат да пораснат и да могат да пазаруват сами, да задоволят вкусовите си рецептори и – надяваме се – да направят интелигентен хранителен избор.

Вашата котка не може да направи същото. От вас зависи да общувате с тях, да обяснявате защо различните храни са полезни за тях и защо някои не, и след това да отговаряте на техните хранителни нужди.

Може би си мислите, че качествената храна е много скъпа и е много трудоемко да търсите алтернативи …

… но помислете за болката, която можете да нанесете на котешкия си приятел, ако в крайна сметка имат камъни в бъбреците, язви или рак на стомаха, защото сте претоварили тялото му с токсична храна.

Котките са предназначени да ловуват и да ядат малки количества през целия ден, но безплатната паша (хранене, когато поискат) с нискокачествени хапки е лоша идея. По-малките, по-питателни влажни храни осигуряват по-здраво, дълготрайно коте.

Помага, ако можете да говорите с котката си и да намерите какво отговаря на вкусовите им рецептори и какво отговаря на вкуса им. хранителни нуждии какво ги кара да се чувстват зле или да причиняват болка.

Не забравяйте, че вашата котка преминава през фази на растеж точно като нас. Храната, която е подходяща за тях на шест месеца, няма да ги поддържа във форма, когато са на пет, десет или двадесет.

Хранейки котката си с качествена диета за котешка храна, можете да се подготвите за дълъг и здравословен живот без стресови посещения във ветеринарната клиника.

Ако искате да научите повече за здравето на котките, свържете се с нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *