4 основни съвета как да смените батерията на Polar FT60

By | септември 8, 2021

Макар и не много често, батериите на пулсомера на Polar FT60 се презареждат, така че в един момент може да се наложи да смените батериите. Без значение колко рядко се сблъсквате с подобна ситуация, важното е, че можете да се справите сами и да не харчите допълнително за помощта на професионалист.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, когато искате да смените батериите безопасно и правилно:

1. Първо, поставете пулсомера върху равна, гладка повърхност с долната част обърната към вас. Обикновено батериите на Polar FT60 са зад екрана, така че мониторът трябва да е обърнат надолу.

2. Включете часовника на монитора с помощта на монета. Ако се вгледате внимателно, на гърба на часовника има гнездо за монети, но можете да използвате малка отвертка, за да отворите гърба на часовника. Не забравяйте да използвате стрелките, насочени към правилната посока на отваряне при отваряне.

3. Извадете батериите. Можете да направите това лесно, ако докоснете сърдечния монитор в дланта си, тъй като докосването ще помогне за разхлабване на батериите. След като извадите батериите, можете да запишете точния брой на използваните батерии на часовника на монитора или да ги покажете на продавача, за да се уверите, че купувате правилния тип.

4. Поставете нови батерии. След като поставите правилните батерии, не забравяйте да ги поставите според положителните и отрицателните маркировки както там, където трябва да отидат батериите, така и върху батериите, в противен случай часовникът няма да се включи. След като поставите батериите, поставете отново защитния капак и използвайте монета или малка отвертка, за да заключите часовника на монитора.

Ако следвате тези четири прости стъпки, ще бъдете сигурни, че няма да повредите пулсомера Polar FT60.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *