5 храни, които понижават кръвното налягане

By | юли 15, 2021

Що се отнася до понижаване на кръвното налягане, лекарствата могат да бъдат от голяма помощ. Това, което ядете и пиете обаче, е по-важно от самото лекарство. Проучванията показват, че храната и напитките са също толкова мощни, колкото и лекарствата. Тази статия ще разгледа 5 храни, които понижават кръвното налягане.

Банан

Бананът съдържа около 450 милиграма калий. Ако се консумира повече калий, повече вода и натрий ще преминат през урината ви. Калият противодейства на опасните ефекти, причинени от натрия. Количеството натрий, консумирано всеки ден, трябва да бъде по-малко от 1500 милиграма, за да намалите налягането си. Количеството калий трябва да се увеличи до около 4700 милиграма.

кисело мляко

Друга храна е киселото мляко. Един възрастен се нуждае от около 1000 до 1500 милиграма калций на ден. Киселото мляко, което има обикновен вкус и не съдържа мазнини, ще ви помогне да поддържате ниско кръвно налягане. Препоръчително е да консумирате по няколко чаши или повече всеки ден. Можете също да консумирате това кисело мляко със зеленчуци, сосове или овесени ядки.

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад, който съдържа полифеноли, е една от петте храни, които намаляват налягането. Това е важен клас, съдържащ биоактивни фитохимикали. Проучванията показват, че това може да предотврати съдови заболявания или сърдечни заболявания. Най-добре е да отидете с истински тъмен шоколад, за да поддържате ниско кръвно налягане. Може да се използва натурално и без захар какао на прах. Така е и с кокосовия прах, който съдържа по-малко калории, захар и мазнини.

Чесън

Чесънът също може да бъде включен в една от храните за понижаване на кръвното налягане. Доказано е, че чесънът намалява риска от рак на простатата и белите дробове. Също така може да премахне раковите клетки. Чесънът също може да ви попречи да настинете. По отношение на понижаване на кръвното налягане, това често ще помогне на тези с хипертония.

Аспержи

Аспержите съдържат противовъзпалително средство. Това помага на човек да се възстанови от здравословни предизвикателства, включително сърдечни заболявания и рак. Съдържа и глутатион. Глутатионът може да освободи тялото ви от радикали и други отрови. Също така аспержите съдържат: Витамини В, С и К. желязо, калций и цинк и много други. Като цяло това е поредната от тези храни за освобождаване от натиск.

Това са само пет храни, които понижават налягането ви. Разбира се, има много други храни, които могат да помогнат за това. Защо не направите някои изследвания и не разберете сами. Никога не знаеш какво можеш да намериш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *