80 съвета за здравословен начин на живот за добър живот в миналото

By | септември 10, 2021

Съветите за здравословен начин на живот могат да се приемат на всяка възраст. Ако искате да увеличите шансовете си да бъдете здрави след 80, опитайте тези съвети за здрав разум.

Първото място за търсене на здравословни съвети е във видовете храни, които приемате. Има много здравословни храни за ядене. Въпросът е дали можете да се откажете от нездравословната храна, която сте свикнали да ядете, и да започнете да консумирате здравословни, здравословни храни. Ползите от здравословното хранене си заслужават усилията за избор на здравословна храна.

Правила за здравословно хранене, за да останете млади

Лесните здравословни диети могат да бъдат създадени от няколко прости правила за ежедневно хранене.

Яжте най -малко пет порции сурови зеленчуци и пресни плодове всеки ден. Тази проста стъпка ще даде на тялото ви ензимите и антиоксидантите, от които се нуждае, за да се бори със зъбите на времето и разпадането.

Консумирайте пълнозърнести продукти като хляб, тестени изделия и зърнени храни вместо рафинирани зърнени продукти. Този общ съвет ще осигури на тялото ви множество хранителни вещества, както и жизненоважните влакна, необходими за поддържане на нормалното, ежедневно функциониране.

Ограничете дневния прием на протеини до едно парче месо с размерите на игрална карта, тъй като не е необходимо в големи количества. Въпреки това се препоръчва леко увеличаване на приема на протеини с напредването на по -късните години.

Пийте много чиста вода. Водата се използва в много химични реакции, които протичат постоянно във всяка част на тялото ви. Също така, значителни количества се губят, когато отпадъците се отделят от тялото ви.

За да поддържате тялото си да функционира ефективно и младо, трябва да можете ефективно да отстранявате токсините от тялото си. Изобилието от вода, консумирана през целия ден, осигурява този жизненоважен ресурс.

Това са основите, които ще ви улеснят да ядете здравословна храна, независимо от часа и мястото на следващото ви хранене.

Вода, ензими и витамини

Сега трябва да започнете постепенно да интегрирате такива храни в храненията, които консумирате в момента. Това е лесно да направите, ако започнете да сервирате салата или чиния сурови зеленчуци като предястие с всеки обяд или вечеря, която ядете. Помислете да сервирате вода с храна и да запазите другите си напитки като лека закуска или след вечеря.

Важно е да ядете сурови зеленчуци на всяко хранене, защото готвенето убива всички жизненоважни ензими и повечето други хранителни вещества.

Защо бихте искали да ядете храна, която няма хранителна стойност?

Добавянето на достатъчно пълнозърнести храни към ежедневната ви диета ще донесе големи печалби в дългосрочен план. Ето един лесен начин да започнете да консумирате повече от тези здравословни храни.

Купете пълнозърнест хляб в допълнение към безвкусния бял хляб, който обикновено купувате, и започнете да ги разменяте. Това ще ви позволи без усилие да преминете към по -здравословен хляб. Скоро ще откриете, че купувате само пълнозърнест хляб, защото ще започнете да оценявате по -пълния вкус, който предлага.

Добър сън

Сънят е, когато тялото ви се лекува и обновява. Без подходящ сън и почивка той ще бъде обект на повишено износване. Това води до преждевременно стареене. Един възрастен се нуждае от осем часа сън на нощ, докато тийнейджърите изискват 10-12 часа на нощ.

И не забравяйте следобедния сън! Да, добре е да подремнем следобед. Силно се препоръчва дори да отделите време за дрямка. Работата ви ще чака.

Следобед има определен цикъл на сън, който тялото ви изисква. Това е време, когато тялото ви функционира и умът се забавя. Ето защо често се чувствате уморени или мудни следобед.

В страни, където всеки ден имат „сиеста“, честотата на инфарктите е много по -ниска, отколкото в местата, където по правило не се дреме. Следобедният сън не трябва да бъде прекалено дълъг. Петнадесет до тридесет минути са достатъчни. Повече сън може да ви замая.

Затова си подремнете следобед и бъдете по -щастливи, по -продуктивни и по -здрави.

Добро упражнение

Упражненията са много важни, за да поддържате тялото си здраво след 80. Тя трябва да започне възможно най -рано и да продължи през целия ви живот.

Упражнението не означава, че посещавате фитнеса и се потите с куп непознати. Това означава, че движите тялото си, вместо да седите пред телевизора по цял ден.

Обичате ли голф или боулинг? Те упражняват и осигуряват много забавление и релакс.

Обичате ли да се разхождате? Това също е упражнение.

Всичко, което искате да направите, за да придвижите тялото си, е добре. Ежедневните упражнения ще поддържат жизнените ви телесни функции да работят с максимална ефективност, за да ви помогнат да поддържате добро здраве през следващите години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *